Alles over yoga

 
Home Favorieten Contact
        

Zittende houdingen: Hoofdstand - Sirasana

Ga op je knieen zitten en ontspan je lichaam volledig. Tijdens een uitademing leg je je gevouwen handen voor je knieen op de grond, de ellebogen in een hoek van negentig graden uiteen. Tijdens de volgende inademing buig je het hoofd voorover totdat je hoofd tegen de gevouwen handen ligt.

Adem een paar keer volledig door en controleer of je hoofd goed gesteund wordt door je handen. Tijdens een inademing hef je je billen omhoog. Ook je knieen komen van de grond totdat je met gestrekte benen en rug staat.

Tijdens een uitademing breng je je billen boven het hoofd door met de voeten naar het lichaam toe te lopen. Als je in balans bent kun je de gebogen benen langzaam tijdens een inademing omhoog brengen. Alleen tijdens een inademing de benen strekken en het bekken recht zetten. In de uiterste stand (kopstand) blijf je drie ademhalingen.

Tijdens een uitademing laat je je benen weer naar beneden zakken tot ze op de grond komen. Daarna kun je je rug weer terug buigen.

Aanwijzing:
Dit is geen eenvoudige oefening. Het is raadzaam in het begin met de rug bij een muur te oefenen. Eventueel een "zandkussentje" voor het hoofd voorkomt pijn aan de schedel. Na de oefening moet je het lichaam voldoende tijd geven voor gewenning.

 Copyright - Privacybeleid