Alles over yoga

 
Home Favorieten Contact
        


Zittende houdingen: Koeienkop - Gomukhasana

Je ziet hierboven vier verschillende varianten op de koeienkop. We werken er hieronder een uit.
Breng de linkervoet over de rechterknie en ga tussen de voeten zitten. Je billen raken de hielen. Breng je linkerhand nu achterlangs naar de schouderbladen. Breng je rechterhand boven langs achter de rug. De vingers van de rechterhand grijpen de vingers van de linkerhand. Als de linkerknie boven de rechterknie is dan moet de rechterelleboog boven zijn.

Zorg dat de rug, nek en hoofd kaarsrecht zijn. Adem rustig en houd deze positie ongeveer dertig seconden vast Als je de ademhalingen met de vingers telt hoef je hier weinig energie in te stoppen.

Wissel dan van positie en breng de rechtervoet over de linkerknie. De vingers van de linkerhand grijpen achter de rug de vingers van de rechterhand. Blijf ook dertig seconden in deze positie.

Doordat de handen elkaar vasthouden wordt de rug kaarsrecht getrokken. De benen over elkaar zorgen voor een drukpunt bij de genitalien. Op deze manier stroomt energie vanuit de kruin van het hoofd door de kaarsrechte rug naar het drukpunt bij de genitalien. Je stuurt dus al je energie naar je tweede chakra.

Als je niet tussen je voeten kunt zitten kun je ook gewoon geknield gaan zitten. Als het niet lukt om de beide handen achter de rug elkaar vast te laten pakken, kun je ook de ene hand tegen de onderrug houden en de andere hand op de schouder leggen. Het gaat erom dat je de rug kaarsrecht houdt en dat je een drukpunt bij de genitalien creeert.

 Copyright - Privacybeleid